woensdag 11 november 2015

Nieuwe pop + zeefdruk

De volgende pop onderdelen vond ik nog terug in een apart zakje. Ik heb geen idee wanneer Peggy er aan is begonnen, maar de bedoeling was zeker dat het geheel zou leiden tot wederom een volwaardige poppe-mie. De armen, beentjes en het lijfje zijn nog niet dichtgenaaid, en dus ook nog niet opgevuld.

Geen idee wanneer deze pop af zal raken, er is immers niet altijd evenveel tijd... maar niets hoeft en moet meteen, zo redeneer ik nu voor mezelf. We hebben al enkele poppen postuum afgewerkt gekregen, da's toch al een prestatie.


Intussen toch maar eens polsen: iemand een suggestie voor het haar (kleur, stijl, ... )?
Ik heb nog drie afgewerkte broekjes gevonden, welke kunnen dienen. Ik vind het gele er wel het beste bij passen.



Binnenkort start ik zelf mijn nieuw zeefdruk project, en wil de blog hier ook afwisselend mee voeden. Peggy blijft uiteraard wel steeds centraal staan, ook in het werk dat ik poog te creƫren! Zeefdruk is een discipline in de beeldende kunst welke ik al in het kader van de vijfjarige opleiding 'Vrije Grafiek' danig onder de knie heb. Peggy heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt, en ze was fan.

Dit jaar pik ik de figuurlijke draad dus weer op.
Benieuwd? Blijf deze blog volgen!

dinsdag 3 november 2015

Marsaxlokk

Vandaag geen echte 'poppen' nieuws... maar gewoon nog eens een persoonlijke herinnering.

Op Peggy's gedachtenisprentje prijken twee foto's. Velen vragen zich af waar en/of wanneer deze foto's genomen zijn. Onderstaande foto die mee haar kaartje siert is genomen in de zomer van 2012 op Malta, meer bepaald in het plaatsje Marsaxlokk, ten Zuiden van het eiland. Dat vissersdorp is berucht om zijn typische kleurrijke bootjes die er vaak wat doelloos ronddobberen. Wie al op Malta is geweest, zal dit tafereel wel herkennen.

Malta, een prachtig eiland trouwens: niet zo groot, maar toch de moeite om ooit eens bezocht te hebben. Wij reisden er vaak met het openbaar vervoer, het kan bijna niet anders. Het jaar waarin wij er geweest zijn, waren de oude Malta bussen echter afgeschaft en werd een nieuwe maatschappij verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. De buslijnen waren allemaal aangepast, vaak hernummerd, en nieuwe regelingen zorgen uiteraard voor... chaos! Dat was op Malta toen niet anders! Bussen te laat of overvol, gefrustreerde reizigers, opgefokte buschauffeurs, ... Maar dat heeft onze vakantie niet verstoord hoor, integendeel!